UE susține deținuții din Moldova în învățarea meseriei de tencuitor

Ca parte a misiunii societății de a încerca reintegrarea din punct de vedere social și economic a foștilor infractori, implicarea profundă și sistematică în educația profesională a deținuților este o cale majoră de intervenție.

Tencuitor_penitenciar

Foto: anp.gov.md

În acest context, în perioada octombrie 2017 – iunie 2018, Proiectul finanțat de Uniunea Europeană „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova” (EUTAP4) a acordat un suport sistemului penitenciar în domeniul pregătirii profesionale a deținuților, prin dezvoltarea, în 3 penitenciare pilot (nr. 9 – Pruncul, nr. 4 și nr. 15 – Cricova) a unor cursuri de instruire vocațională, în sistem dual, pentru meseria „tencuitor”. Suplimentar, EUTAP4 a furnizat materiale didactice necesare desfășurării în bune condiții a componentei practice a instruirii persoanelor private de libertate. În aceste instruiri au fost angrenați inițial (la începutul anului școlar 2017-2018) aproximativ 70 deținuți, din care au absolvit cursul și au obținut atestarea profesională ca „tencuitor” 51 condamnați.

Această acțiune a Proiectului EUTAP4 a fost ultima etapă dintr-un proces mai larg de intervenție, orientat către oferirea de noi oportunități pentru încurajarea reintegrării sociale și profesionale a celor care au încălcat legea.

Proiectul „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune şi reabilitare în Moldova” a fost lansat în luna octombrie 2014, pentru o durată de 30 luni (și extins din iulie 2017 pentru încă 12 luni) și este susținut financiar de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.