Liderii europeni i-au transmis joi prim-ministrului britanic Theresa May să reducă „liniile roşii” în ceea ce priveşte Brexit, avertizând asupra faptului că timpul trece şi nu va mai putea să ajungă la un acord cu Uniunea Europeană, informează Reuters.

Brexit

Foto: Pep Montserrat / wsj.com

Reuniunea de săptămâna trecută s-a axat mai mult pe problema migraţiei, liderii din regiune exprimându-şi frustrarea în privinţa lipsei de progres în discuţii, cu nouă luni înainte de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

May a ezitat să explice în detaliu planul de ieşire din UE din cauza disensiunilor din interiorul Partidului Conservator şi din Guvern.

„Ne-am aşteptat la un progres, oricât de mic, la acest summit…care nu s-a mai întâmplat”, le-a transmis primul-ministru irlandez Leo Varadkar reporterilor după sosirea de la Bruxelles.

„Noi, la fel ca celelalte 27 de state membre, ne dorim ca lucrurile să fie mai flexibile dar, pentru o mai mare flexibilitate, Marea Britanie trebuie să mai reducă din liniile roşii”, a mai afirmat acesta.

Theresa May a promis să rezolve diferenţele cu ceilalţi membri ai cabinetutului său într-o întâlnire ce ar urma să aibă loc luna viitoare, intenţionând să prezinte un document oficial care să traseze obiectivele guvernului pentru viitoarele parteneriate de după Brexit.

Reclame