Congresul SUA va examina o rezoluție cu privire la R. Moldova

Un proiect de Rezoluție care prevede susținerea pentru Republica Moldova și integritatea sa teritorială va fi examinat de Congresul SUA. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip, întors recent dintr-o vizită în SUA.

Congresul SUA

Foto: express.co.uk

Şeful Executivului a specificat că în cadrul vizitei a avut discuții cu mai mulți membri ai Camerei Reprezentanțelor și Senatului. „Este importantă această relație a noastră cu ei, pornind de la faptul că în prezent este depusă în Congres o Rezoluție cu privire la Moldova”, a opinat Filip, potrivit Moldpres.

Premierul a menţionat că recent a fost depusă încă o Rezoluție care vizează Republica Moldova, Ucraina și Georgia. „Ne-am asigurat că membrii Congresului și ai Senatului vor susține aceste rezoluții. Această susținere politică în parcursul nostru pro-occidental este una foarte importantă mai ales într-un an electoral, când știm foarte bine că se vor precipita toate declarațiile şi este foarte important ca și cetățenii Republicii Moldova să vadă acest sprijin din partea Statelor Unite”, a adăugat Filip.

Prim-ministrul Pavel Filip a întreprins, în perioada 24-26 iunie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.