Ucraina a luat act de incidentele recent fixate în perimetrul Zonei de Securitate (deplasarea neautorizată a coloanelor de militari ruşi şi tehnică blindată – n.r.) și nu tolerează astfel de provocări.

Transnistria

Foto: evz.md

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, citat de Infotag, o declaraţie în acest sens a făcut reprezentantul special al Ucrainei în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană Viktor Krijanovski, la întrevederea cu viceprim-ministrul Cristina Lesnic. Diplomatul a fost însoţit de Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, Ivan Gnatîșin.

Totodată, diplomații ucraineni au reafirmat sprijinul Ucrainei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, drept confirmare fiind votul exprimat în cadrul Adunării Generale a ONU la subiectul Rezoluției „Privind retragerea completă şi necondiționată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Vicepremierul Cristina Lesnic a relevat problemele abordate în cadrul ultimelor întrevederi ale reprezentanților politici, activitățile desfășurate în grupurile de lucru sectoriale, evidențiind abordările părții moldovenești pe marginea subiectelor discutate și viziunile de soluționare a acestora.

Reclame