Expert: Năstase a putut încălca intenționat legea

Omisiunile instanței de judecată în procesul legat de alegerile locale generează suspiciuni. De această părere este juristul Pavel Midrigan, exprimată în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV. Juristul s-a referit la faptul că instanța a trecut cu vederea participarea persoanelor străine cu scop de agitație electorală în favoarea candidatului PPDA, Andrei Năstase, transmite IPN.

andrei-nastase

Andrei Năstase. Captură video: TVR Moldova

Juristul Pavel Midrigan susține că este important cum percepe cetățeanul procesul electoral. Potrivit lui, procesul judiciar privind procesul electoral a vizat două momente: agitația electorală și participarea cetățenilor străini în campania electorală a unui candidat. Juristul spune, totodată, că aceeași instanță de judecată a recunoscut agitația electorală a lui Andrei Năstase în ziua tăcerii, însă a tăcut în ceea ce privește al doilea aspect. „Este important ca dacă tratăm un subiect, să fie tratat de la început până la sfârșit, conform legii. Aceste omisiuni sau tăceri generează anumite suspiciuni că cineva poate a influențat procesul”, a declarat Pavel Midrigan.

Expertul în drept internaținal Vitalie Catană nu exclude că primarul ales Andrei Năstase intenționat a încălcat legislația electorală pentru că din punct de vedere politic îi convine mai mult această situație, decât să fie primar. Potrivit lui, Andrei Năstase care este jurist de profesie nu avea cum să nu știe că încalcă legea făcând agitație electorală.



Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.