Poliția recomandă cetățenilor să desfășoare o acțiune de protest pașnică

Mai multe persoane care au chemat la dezordini în masă în timpul protestelor organizate în ultimele zile au fost identificate de oamenii legii. Ei au fost citaţi şi urmează să fie audiaţi în calitate de bănuiţi, notează trm.md.

Politie_protest_PMAN

Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Poliţiştii îndeamnă oamenii să protesteze paşnic şi au anunţat că mâine în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) vor fi amplasate două centre mobile şi patru corturi care vor furniza informaţii, dar şi asistenţă medicală în caz de necesitate.

„Poliţia a identificat autorii mesajelor cu caracter violent care instigă la violenţă, care instigă la dezordine în masă, la distrugeri, i-a citat şi vor fi audiaţi. Aceste persoane au chemat în cazul tuturor acţiunilor, chemările la violenţă. Pentru organizarea dezordinii în masă, participarea activă la aceste dezordini, chemări la nesupunere violentă, sancţiunea prevede privarea de libertate până la opt ani”, a declarat Radu Botezatu, şef-adjunct al Direcţiei urmărire penală din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei (IGP).

Poliția îndeamnă manifestanţii să protesteze paşnic. Totodată informează că duminică în PMAN vor fi amplasate corturi, unde se va acorda asistență medicală, în caz de necesitate.

„În cadrul corturilor vor fi puse la dispoziţie şi apă persoanelor care au nevoie de hidratare. Am considerat oportun de a fi prezenţi şi medici din cadrul MAI, dotaţi cu cele necesare, ca în caz de apariţie a unor cazuri de deshidratări sau insolaţii ei vor acorda primul ajutor”, a precizat Marina Suvac, specialist principal, Serviciul psihologic, Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP).

Totodată, vor fi prezente şi două centre mobile de informare a Poliției, ce vor difuza mesaje despre cum să fiți în siguranță în timpul protestelor.

„Prin intermediul mesajelor video vom informa permanent, pe toată durata evenimentului, despre cum să fii în siguranţă”, a spus Stanislav Chiorescu, reprezentant INP.

INP a mai anunţat că circulația transportului public în centrul capitalei va fi redirecționată pe străzile adiacente, iar agenţii de patrulare vor fluidiza traficul rutier.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.