Întrevedere Filip-Jagland. Alegerile din Chișinău, subiect de discuție

Prim-ministrul Pavel Filip a avut ieri, la Strasbourg, o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind evoluţiile politice curente din Republica Moldova și dialogul dintre țara noastră şi Consiliul Europei.

Filip_Jagland

Thorbjørn Jagland și Pavel Filip. Foto: gov.md

Pavel Filip și Thorbjørn Jagland au analizat realizările după primul an de implementare a Planului de acțiuni al Consiliului Europei (CoE) pentru Republica Moldova 2017-2020, lansat oficial la Chişinău, la 30 mai 2017. În special, s-a vorbit despre proiectele privind prevenirea şi combaterea discriminării, controlul asupra corupţiei prin prevenirea actelor de corupție şi aplicarea legii, promovarea libertăţii mass-media, a pluralismului de opinii şi a sistemului de justiție penală. Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit reforma sistemului electoral.

Secretarul General Thorbjørn Jagland a reiterat sprijinul acordat Republicii Moldova din partea Consiliului Europei și necesitatea intensificării eforturilor de reformare a sectorului justiției, cu accent pe independenţa, imparţialitatea şi integritatea magistraţilor, combaterea spălării banilor şi a corupţiei, garantarea proceselor electorale libere şi corecte.

Totodată, a fost discutată situația privind invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău și anunțul făcut de prim-ministru și președintele Parlamentului privind crearea unui grup de lucru în Legislativ pentru analiza prevederilor care reglementează restricțiile în perioada electorală. Secretarul General Jagland a confirmat disponibilitatea Consiliul Europei de a oferi expertiză juridică și a împărtăși bunele practici ale CoE în acest domeniu.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

 1. cei care acuza astazi guvernarea sunt de fapt insii care furau si faceau evaziune fiscala sub acoperirea lui Filat, si acuma cica este statul capturat ca nu o mai pot face la fel!!!

  Apreciază

  • Si acum acealasi circ ca nu la obligat nu la impus nimeni pe Nastase sa incalce legea. Mai intii aparea in poze si video cu primari din Romania, apoi cu Joseph Daul, lucru interzis in articolul 47 din Codul Electoral, iar mai apoi, a facut proaganda și agitație in ziua alegerilor, lucru interzis prin articolul 52 din acelasi cod.
   Nastase fiind jurist de profesie, constient a incalcat legea, iar victimizarea de acum nu este decit PR-ul pentru alegerile parlamentare din Toamna, el nu isi dorea sa fie primar de Chisinau, iar tot ce se intimpla acum e un circ .

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.