Jagland trage alarma: Găsiți soluții pentru aplicarea deplină a drepturilor electorale

Secretarul general al Consiliului Europei Thorbjørn Jagland își manifestă îngrijorarea deosebită pentru nevalidarea alegerilor de la Chișinău și îndeamnă pe interlocutorii din Republica Moldova să identifice o soluție juridică pentru a asigura aplicarea deplină a drepturilor electorale.

Thorbjørn Jagland

Foto: moldova.org

Oficialul european a formulat respectivele aprecieri și îndemnuri în cadrul întrevederilor pe care le-a avut la Strasbourg cu prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, pe data de 2 iulie, și cu liderii opoziției de la Chișinău Maia Sandu și Andrei Năstase, pe data de 3 iulie, transmite IPN cu referire la un comunicat al CoE.

Potrivit comunicatului, decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor primarului la Chișinău, recunoscute și de observatorii internaționali, trezește îngrijorări deosebite, în special, în ceea ce privește proporționalitatea deciziei.

Secretarul general i-a îndemnat pe interlocutorii săi să identifice o soluție juridică pentru a asigura aplicarea deplină a drepturilor electorale. Încrederea alegătorilor în sistemul electoral este una fundamentală și ea nu trebuie subminată. Într-o democrație, voința electoratului trebuie respectată pe deplin.Categorii:Politică

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Și totuși nu spune nimic despre anularea macrofinanțării, deci e clar cum se manipulează lumea la unele posturi de televiziune?

    Apreciază

  2. Cel mai bine era daca candidatii nu calcau Codul electoral in picioare! Pentru ce s-a mai chinuit PLDM-ul sa scrie codul electoral, pentru ca Nastase sa-l calce in picioare?

    Apreciază

  3. Ce fel de solutie, daca e tot clar, individu a incalcat si a primit pedeapsa dupa care face show si o sterpeleste in vacanta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.