25 de adolescenți din mai multe regiuni ale Moldovei, participanți ai unui focus-grup, cu sprijinul Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), vor prezenta primele concluzii ale raportului privind modul în care se aplică Convenția Consiliului Europei pentru protecția copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale în Republica Moldova.

odnoklassniki_gagauzua_fraude-online

Foto: gagauzinfo.md

Evenimentul va avea loc vineri, 6 iulie, ora 11.00, la Chișinău (str. Mușatinilor, nr.  1/ 3, Centrul Educațional FIDES).

Potrivit CIDDC, copul acțiunii este de a informa Comitetul de la Lanzarote, autoritățile naționale, mass-media și publicul larg despre următoarele aspecte:

  • gradul în care curriculum național îi ajută pe copii să învețe cum să facă față riscurilor legate de producerea, primirea sau distribuirea imaginilor, video-urilor și textelor cu caracter sexual;
  • efectul activităților de sensibilizare sau educative adresate copiilor, părinților și profesioniștilor cu referire la riscurile la care se expun copiii atunci când produc, primesc sau distribuie imagini, video-uri și texte cu caracter sexual;
  • modul în care funcționează mecanismele actuale de raportare, asistență și ajutor psihologic pentru copii-victime ale expunerii în mediul online în următoarele situații: producerea, primirea sau distribuirea imaginilor, video-urilor și textelor cu caracter sexual.

La eveniment vor participa Angela Cutasevici, secretar de stat în educație, și Iosif Moldovanu, directorul executiv al CIDDC.

Reclame