PDM și-a exprimat poziția privind rezoluția adoptată astăzi de Parlamentul European. Formațiunea a calificat documentul drept unul politic, „prin care se dă un start prematur campaniei electorale pentru viitoarele alegeri din R. Moldova”.

PDM

Foto: canal3.md

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a anunțat pe o rețea de socializare că rezoluția nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului și nici asupra cetățenilor.

„Creșterea economică înregistrată în acest an permite ca toate proiectele și angajamentele să fie îndeplinite în termen, chiar să fie inițiate unele noi. Conducerea Guvernului, Parlamentului și cea a PDM va veni mâine cu declarații oficiale mai ample și va anunța modul în care se va acționa mai departe, pentru ca cetățenii să beneficieze de creșterea economică înregistrată în țară. Reiterăm că, toate condiționalitățile impuse au fost îndeplinite integral, atât în raport cu UE, cât și în raport cu Fondul Monetar Internațional (FMI), ceea ce a și condus zilele trecute la primirea unei noi tranșe de bani din acordul cu FMI”, a scris Gămurari.

„Este regretabil că războiul politic din țara noastră a fost exportat în Parlamentul European de către câțiva lideri politici moldoveni, care recurg la gesturi îndreptate împotriva moldovenilor, doar pentru a-și atinge scopurile meschine. Nu este exclus că aceasta rezoluție va eroda semnificativ și încrederea moldovenilor în Uniunea Europeană”, a remarcat Vitalie Gămurari.

Parlamentul European a adoptat astăzi o rezoluție referitoare la criza politică din Republica Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale din Chișinău. Rezoluția a fost adoptată cu votul a 343 de europarlamentari din cei 538 prezenți la ședință.

Potrivit documentului, Parlamentul European „își exprimă profunda îngrijorare cu privire la decizia luată de Curtea Supremă de Justiție de a anula rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al orașului Chișinău și îndeamnă Comisia Europeană să suspende atât plățile prevăzute de asistența macrofinanciară, cât și sprijinul bugetar pentru Moldova”.

Ieri, Delegația Uniunii Europene la Chișinău a anunțat că UE a suspendat plata primei tranșe din Programul de asistență macrofinanciară pentru R. Moldova.

Moldpres

Reclame