Cauza penală în privința unui membru al așa-zisei organizații criminale „Kitaeț” a ajuns pe masa magistraților, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Judecata_judecator_justitie

Foto: glsa.ro

Potrivit învinuirii formulate de acuzatori, s-a constatat că în perioada iunie 2017 – iunie 2018, învinuitul, în comun cu alți complici, susținând că au influență și vor putea determina Judecătorii din cadrul Judecătoriei Chișinău, precum și persoane publice din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, să dispună eliberarea condiționată înainte de termen unui deținutului din cadrul Penitenciarului nr. 15 – Cricova, au pretins şi primit de la sora deținutului mijloace bănești în sumă de 6300 euro, echivalentul sumei de 125.118 lei moldoveneşti.

Totodată, în cadrul percheziției efectuate în comun cu ofițerii INI, la domiciliul învinuitului au fost depistate și ridicate arme de foc și mijloace bănești.

Persoana acuzată de trafic de influență, în caz de condamnare, riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani cu închisoare sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale.

Reclame