Un chișinăuian de 32 ani este cercetat penal pentru tâlhării. Individul a fost observat de un echipaj mobil al Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție municipiul Chișinău, în parcul „Dumitru Râșcanu” în timp ce manifesta un comportament suspect.

Talhar

Foto: politiacapitalei.md

Ca urmare, polițiștii au depistat asupra inividului un pachet în care se aflau haine, o mască medicinală și o armă, a căror proviniența nu a putut comunica poliţiştilor. Ulterior bărbatul a fost condus la Inspectoratul de Poliție a sectorului Ciocana, pentru stabilirea circumstanțelor.

În urma măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală polițiștii au stabilit că individul a comis două tâlhării în sectorul Ciocana, la sfârșitul lunii iunie. Primul caz a avut loc la intersecția străzilor M. Manole cu V. Vodă, unde amenințând vânzătoarea buticului în vârstă de 65 ani, cu un obiect asemănător cu o armă, a solicitat mijloace băneşti, însă nu şi-a dus intenţia până la capăt, părăsind locul infracţiunii într-o direcţie necunoscută.

Al doilea incident a avut loc la data de 25 iunie, când individul a intrat în incinta unui oficiu de creditare, amenințând inspectoarea în vârstă de 34 ani, a însuşit mijloace băneşti în sumă de 2185 lei. În urma audierilor, bărbatul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că a comis infracțiunea din cauza unor datorii.

Actualmente bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a municipiul Chişinău, fiind cercetat penal pentru tâlhărie. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.

Totodată, sunt demarate activități de investigaţii în acest sens, privind complicitatea lui în alte cazuri analogice săvârşite pe teritoriul capitalei.

Reclame