FMI apreciază pozitiv acțiunile Chișinăului pentru o creștere economică continuă

Guvernul de la Chișinău a realizat cu succes prevederile programului susținut de Fondul Monetar Internațional (FMI) și implementarea reformelor structurale pentru a asigura o creștere economică continuă și menținerea stabilității macroeconomice. Această concluzie a fost expusă de directorul executiv al FMI în R. Moldova, Anthony De Lannoy, în cadrul întrevederii cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici_Anthony De Lannoy

Chiril Gaburici și Anthony De Lannoy. Foto: mei.gov.md

Anthony De Lannoy a felicitat autoritățile Republicii Moldova pentru eforturile depuse pentru realizarea reformelor în toate domeniile economiei naționale și finalizarea a treia evaluare de către Consiliul de directori executivi al FMI a prevederilor programului convenit dintre țara noastră și FMI. Oficialul a mai specificat că este responsabil pentru respectarea angajamentelor programului cu FMI cu circa 15 țări europene și apreciază ferm conlucrarea pozitivă cu Republica Moldova și rezultatele obținute de autorități.

Chiril Gaburici a mulțumit reprezentanței Fondului Monetar Internațional pentru susținerea permanentă în procesul de implementare a priorităților de dezvoltare a țării. De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că Guvernul depune toate eforturile pentru continuarea reformelor în toate domeniile economiei și pentru a asigura un climat investițional atractiv mediului de afaceri și condiții echitabile de trai pentru cetățeni.

„Continuarea reformelor structurale inițiate în toate domeniile economiei naționale, constituie o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova. Dorim să asigurăm o dezvoltare economică durabile și un climat de afaceri favorabil investitorilor locali și externi, precum și condiții echitabile de trai pentru cetățeni. Mulțumim partenerilor de dezvoltare și Fondului Monetar Internațional pentru susținerea permanentă în procesul de implementare a priorităților de dezvoltare a Republicii Moldova”, a menționat Chiril Gaburici.

Totodată, părțile au specificat că realizarea reformelor economice creează toate premisele atât pentru dezvoltarea țării, cât și asigură credibilitate și deveni o platformă bună pentru consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova cu partenerii de dezvoltare.Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.