Spioni chinezi au încercat să mituiască parlamentari germani

Spionii chinezi au încercat să mituiască mai mulţi parlamentari germani pentru a obţine informaţii de interes din Bundestag. Agenţii Beijingului ar fi folosit conturi false pe reţele de socializare precum Linkedin, pentru a-i aborda pe parlamentari şi pentru a încerca să le ofere bani în schimbul unor expertize şi analize din interiorul Legislativului german.

politie_mita_euro

Foto: trm.md

Un raport prezentat de publicaţia Suddeutsche Zeitung arată că, în 2016, spre exemplu, unui parlamentar german – a cărui identitate nu a fost dezvăluită – i s-au oferit 30 de mii de euro pentru a-i trimite unuia dintre agenţi diverse… analize. Parlamentarul în cauză chiar se pregătea să plece în China, însă serviciile germane au intrat pe fir şi l-au oprit la timp.

Într-un al doilea caz, un membru din echipa unui parlamentar german a fost plătit cu 10 mii de euro pentru că a oferit diverse informaţii: a călătorit în China, acolo unde s-a pus presiune asupra lui.

Presa germană scrie că aparatul de spionaj al Chinei este extrem de răspândit: are nu mai puţin de un milion de angajaţi.

Noile dezvăluiri vin după ce mai mulţi oficiali germani au cerut mai multă vigilenţă în cazul companiilor chineze, care doresc să inveastească în Germania. Motivul: există riscul ca secretele inovaţiei să ajungă pe mâna lor şi atunci cea mai puternică economie a Europei are de suferit.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.