Oameni de afaceri și bancheri din România și R. Moldova se reunesc la Chișinău

O conferinţă „Republica Moldova – România. Investiţii, comerţ, finanţare”, la care vor participa antreprenori, bancheri, economişti și manageri din România şi Republica Moldova se va desfășura la Chișinău pe 12 iulie.

Portmoneu_afaceri

Foto: cerere-finantare.ro

Evenimentul își propune identificarea celor mai bune idei pentru creşterea economică, dar şi dezvoltarea culturii antreprenoriale şi de business în stânga Prutului.

Organizarea conferinței este prima iniţiativă de acest tip dedicată parteneriatelor de business dintre companiile din cele două state şi vine în contextul în care Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru antreprenorii din România.

Potrivit InfoPrut.ro, Arabesque (bricolaj), Betty Ice ( îngheţată), Ion Moş (condimente), Preţuri pentru Tine (retail de îmbrăcăminte), Teraplast (tâmplărie PVC) sunt doar câteva exemple de businessuri din România care s-au extins în Republica Moldova.

Totodată, franciza KFC din Republica Moldova este deţinută de aceiaşi antreprenori care contro­lează afacerea din România, Nicolae Badea, Lucian Vlad şi Radu Dimofte, iar franciza McDonald’s din Republica Moldova este deţinută de omul de afaceri Ilie Năstase.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii, acţionarul majoritar al Antibiotice Iaşi, principalul producător de medicamente generice din România, a decis ca societatea să îşi deschidă reprezentanţă în Republica Moldova. În domeniul bancar, Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă locală după active, a devenit în acest an acţionar al Victoriabank, prima bancă înfiinţată în Re­publica Moldova şi a treia în funcţie de active.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.