Autovehicule reținute la frontiera moldo-română. Aveau modificat numărul de identificare a caroseriei

Angajații Poliției de Frontieră au reținut două autovehicule care aveau modificat numărul de identificare a caroseriei. În ambele cazuri sunt documentați cetățeni ai României, care au încercat să treacă frontiera ieri, 10 iulie a.c., prin punctele de trecere Leușeni și Lipcani.

leuseni+lipcani

Foto: border.gov.md

În jurul orei 19.00, în PTF Leușeni, pe direcția intrare în țară s-a apropiat un camion cu semiremorcă, înmatriculate în România. La volanul mijlocului de transport se afla cetățeanul român, în vârstă de 65 de ani. Acesta a înmânat polițiștilor de frontieră pentru controlul de rigoare documentele necesare trecerii frontierei. În cadrul verificărilor a fost observat că numărul șasiului înscris în certificatul de înmatriculare nu coincide cu cel montat pe semiremorcă. Luat la întrebări, șoferul a declarat că preluase semiremorca cu documente de la firma unde activează, neștiind că ar fi careva nereguli la transportul condus.

Cel de-al doilea mijloc de transport a fost reținut în PTF Lipcani, la intrarea în R. Moldova. Polițiștii de frontieră au constatat aceeași ilegalitate – incoincidența numărului caroseriei în certificatul de înmatriculare, prezentat pentru un Ford înregistrat în România. Conducătorul auto, un cetățean român de 57 de ani, a precizat în cadrul audierii că și-a procurat automobilul acum șapte ani, iar toate formalitățile de achiziționare fiind efectuate conform legii.

Mijloacele de transport vor fi reținute pe teritoriile PTF Leușeni și SPF Lipcani, până la elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.