Doi chișinăuieni cercetați penal pentru șantaj

Doi bărbați cu vârstele cuprinse între 22 și 29 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, membrii unui grup criminal, au fost reținuți pe 9 iulie a.c., fiind suspectați de șantaj.

Catuse

Foto: ziarulderoman.ro

Bărbații au fost reținuți în urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații, Direcției generale urmărire penală şi procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Astfel, la 15 iunie a.c., bănuiții, aflându-se în satul Hârtop, raionul Cimişlia, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, sub un pretext inventat precum că victima le este dator cu o anumită sumă de bani, aplicând violența fizică în privința acestuia, au cerut transmiterea de la victimă a sumei de 1.500 euro, după care l-au impus să scrie o recipisă prin care victima se obliga să transmită suma de bani.

Ca urmare a măsurilor petrecute, pe 9 iulie a.c., făptașii au fost reținuți în flagrant delict, în momentul primirii de la victimă o parte din suma de bani extorcată.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistate și ridicate mijloacele tehnice de comunicare, 500 euro primiți de la victimă sub controlul polițiștilor și recipisa scrisă de către victimă, prin care se obliga să restituie suma de 1.500 euro .

Suspecții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, dacă li se vor demonstra vinovăția, aceștea riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.