Aspectele dezvoltării cooperării moldo-americane au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit.

Ulianovschi-Pettit

James D. Pettit și Tudor Ulianovschi. Foto: mfa.gov.md

În context, Tudor Ulianovschi și James Pettit au avut un schimb de opinii privind evoluțiile relațiilor bilaterale și a dialogului strategic moldo-amercican prin prisma recentei vizite în SUA a premierului Pavel Filip, în cadrul căreia au fost abordate mai multe aspecte ale cooperării între Republica Moldova și SUA.

În cadrul dialogului, Ulianovschi a punctat evoluţiile principale din activitatea MAEIE, evidenţiind finalizarea lucrărilor Reuniunii anuale a diplomației moldovenești, precum și decizia Guvernului de crearea a Institutului Diplomatic, care va permite instruirea profesională atât a corpului diplomatic, cât și a reprezentanților diferitor instituții de stat implicați în promovarea politicilor de stat în diferite organizații internaționale.

La rândul său, ambasadorul Pettit a menţionat că urmăreşte atent evoluţiile social-politice de la Chişinău, exprimîndu-şi speranţa că reformele asumate de către Guvern vor fi implementate cu succes şi în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere Republica Moldova-UE.

Reclame