Un cetățean al Bulgariei a încercat să traverseze frontiera de stat la volanul unui autoturism pentru care deținea certificatul de înmatriculare falsificat. Tentativa sa a fost deconspirată joi, 12 iulie a.c., în jurul orei 17.50, de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

Autoturism_PTF

Foto: border.gov.md

Pentru efectuarea formalităților necesare la trecerea frontierei, s-a prezentat pe pista de intrare în R. Moldova un bărbat de 42 de ani, care s-a legitimat în baza documentelor de călătorie eliberate de autoritățile Bulgariei. Acesta conducea un Volkswagen Golf cu numere de înmatriculare bulgărești. În timpul controlului documentelor, atenția inspectorului de frontieră s-a concentrat asupra certificatului de înmatriculare ce prezenta semne vădite de falsificare. Pentru constatarea falsului în document, a fost luată decizia de a ridica și transmite spre expertizare.

Cetățeanul bulgar a declarat polițiștilor de frontieră că nu cunoștea despre falsul depistat, deoarece mașina aparține firmei în care activează. Acestuia i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, însă mijlocul de transport a fost reținut pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești, până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Reclame