Operațiunea „MAC-2018”: Încă un teren agricol cultivat cu plante de cânepă, la Crocmaz

Poliția Capitalei şi angajaţii Inspectoratul de Poliție Ştefan Vodă au depistat 1000 de plante de cânepă ce creșteau pe un teren agricol de 2 ha în satul Crocmaz. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul operaţiunii speciale „MAC-2018”, demarată de Inspectoratul General al Poliţiei.

Canepa

Foto: politiacapitalei.md

În cadrul acțiunilor de investigații polițiștii au stabilit că terenul pe care creștea cânepa era prelucrat de un bărbat în vârstă de 50 ani, locuitor al satului Crocmaz, care a declarat că arenda terenul agricol. Bărbatul a fost condus la inspectoratul de poliție, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Poliția Capitalei informează că plantele au fost smulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. În prezent, suspectul este cercetat în stare de libertate. În dependenţă de rezultatele expertizei, acesta riscă să fie cercetat penal şi sancţionat cu amendă în mărime de la 10.000 lei la 20.000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 100 de ore.

Operațiunea „MAC-2018” a fost  iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă. Poliţia capitalei continuă activităţile de contracarare a infracţiunilor legate de droguri. Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să informeze serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.