Prioritățile dialogului moldo-american, discutate la Chișinău

Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit ieri pe ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit. Oficialii au abordat întreg spectrul parteneriatului moldo-american, în particular urmare a recentei vizite întreprinse de șeful Executivului de la Chișinău în Statele Unite.

Pettit_Filip

Foto: gov.md

A fost subliniată utilitatea comunicării pe toate canalele disponibile pentru realizarea calitativă a celor convenite în cadrul discuțiilor cu administrația și legislativul SUA. Premierul Pavel Filip a exprimat recunoștință Statelor Unite pentru sprijinul generos acordat țării noastre în diverse domenii și formate.

În mod special, a fost apreciată susținerea SUA pentru rezoluția Adunării Generale ONU privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, precum și pentru rezoluția Congresului SUA care reflectă suportul pentru aspirațiile noastre occidentale.

În altă ordine de idei, oficialii au făcut un schimb de opinii despre ultimele evoluții pe plan național, regional și internațional.

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a reiterat sprijinul SUA pentru consolidarea dialogului bilateral moldo-american și pentru avansarea în parcursul prooccidental al țării noastre.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.