Locuitorii din diferite zone ale lumii se sufocă din cauza caniculei, fiind înregistrate temperaturi-record la nivelul întregii planete. Există cinci locuri în care vremea le-a dat bătăi de cap oamenilor şi care au depăşit limita normală de temperatură.

Canicula

Foto: mediafax.ro

Pe primul loc este zona de est a Canadei, unde căldura a fost intensă săptămâna trecută. 70 de persoane au murit în Quebec din această cauză, majoritatea în oraşul Montreal, iar în capitala ţării termometrele au înregistrat 47ºC pe data de doi iulie.

Cei mai mulţi dintre cei decedaţi aveau vârsta de 65 de ani şi sufereau deja de alte afecţiuni . Potrivit autorităţilor, lipsa aparatelor de aer condiţionat a contribuit la moartea acestora, spune BBC.

Locul al doilea este ocupat de regiunea Caucaz, o zona muntoasă unde temperaturile au fost crescute pe tot parcursul lunii iulie. În Tbilisi, capitala Georgiei, s-au înregistrat 40,5ºC, o maximă istorică, iar căldura a afectat reţeaua electrică din alte ţări apropiate.

În sudul Californiei termometrele au înregistrat trei recorduri:

  • În centrul oraşului Los Angeles a fost cea mai călduroasă noapte din istoria zonei. Pe data de şapte iulie termometrele au înregistrat 26,1ºC.
  • În Chino, aproape de L.A., au fost 48,9ºC, cea mai mare temperatură regăsită vreodată în acest oraş.
  • În Universitatea din California, L.A., au fost 43,9ºC, cea mai mare din ultimii 79 de ani.

Mediafax

Reclame