Vrei să mergi la scăldat? Ține cont de recomandările specialiștilor

Pentru a reduce numărul accidentelor în apă în perioada estivală, Inspectoratul General pentru situaţii de Urgenţă sugerează cetăţenilor să respecte regulile de securitate în apropierea bazinelor acvatice.

Scaldad_lac_copii_vara

Foto: ziarharghita.ro

„Persoanele sunt îndemnate să evite scăldatul în locurile neautorizate, acolo unde nu există stații de salvare și personal responsabil de securitatea celor care se odihnesc. Nu este indicat înotul în lacuri, râuri necunoscute întrucât relieful acestora, dar și curenții de apă ar putea crea situații de risc pentru viața amatorilor de înot. O atenție sporită este atrasă persoanelor care au în grijă copii. Aceștia sunt îndemnați să monitorizeze comportamentul micuților în apă și să nu le permită scăldatul fără prezența maturilor. La scăldat nu este indicat consumul băuturilor alcoolice”, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcaș.

Specialiștii recomandă scăldatul doar în locuri amenajate, unde de securitatea oamenilor sunt responsabile persoane instruite.

În orice situație de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze serviciul de urgență, iar pentru a evita aceste cazuri sunt rugate să respecte regulile de comportament în preajma bazinelor acvatice.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.