Vama a încasat aproape zece miliarde de lei, în jumătate de an

În primul semestru al anului curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat nouă miliarde 664 de milioane de lei, cu 270 de milioane de lei mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Datele au fost prezentate în cadrul şedinţei de bilanţ privind activitatea Departamentului venituri şi control vamal (DVCV), se menţionează într-un comunicat al Serviciului Vamal.

Potrivit datelor, în primele șase luni ale acestui an, volumul exporturilor a crescut cu 16%, cifrându-se la 28 de miliarde de lei. În același timp, valoarea mărfurilor exportate în baza declarațiilor de origine prezentate de către deținătorii statutului de Exportator Aprobat a crescut de aproximativ trei ori, însumând două miliarde 776 de milioane de lei.

În cadrul ședinței, directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a solicitat accelerarea dezvoltării comerțului electronic, astfel încât producătorii autohtoni să poată accesa mai ușor piețele de desfacere externe. De asemenea, el a solicitat asigurarea implementării controlului comun la frontiera moldo-ucraineană, precum și continuarea promovării acestui concept și pentru frontiera cu România.



Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.