În primul semestru al anului curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat nouă miliarde 664 de milioane de lei, cu 270 de milioane de lei mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Datele au fost prezentate în cadrul şedinţei de bilanţ privind activitatea Departamentului venituri şi control vamal (DVCV), se menţionează într-un comunicat al Serviciului Vamal.

Potrivit datelor, în primele șase luni ale acestui an, volumul exporturilor a crescut cu 16%, cifrându-se la 28 de miliarde de lei. În același timp, valoarea mărfurilor exportate în baza declarațiilor de origine prezentate de către deținătorii statutului de Exportator Aprobat a crescut de aproximativ trei ori, însumând două miliarde 776 de milioane de lei.

În cadrul ședinței, directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a solicitat accelerarea dezvoltării comerțului electronic, astfel încât producătorii autohtoni să poată accesa mai ușor piețele de desfacere externe. De asemenea, el a solicitat asigurarea implementării controlului comun la frontiera moldo-ucraineană, precum și continuarea promovării acestui concept și pentru frontiera cu România.

Reclame