Maia Sandu despre contramanifestațiile la mișcarea de rezistență națională

Contramanifestațiile organizate de diferite partide și grupuri de cetățeni sunt răspunsul regimului la mișcarea de rezistență națională. Guvernarea încearcă să minimizeze efectele protestelor, să conducă atenția în altă parte, să compromită acțiunile opoziției. Declarația a fost făcută de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Adevărul live”, transmite IPN.

Maia Sandu

Maia Sandu. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

În opinia Maiei Sandu, Ilan Șor, prin protestele pe care le organizează, este o unealtă a acestui regim și nu este prima dată când este folosit împotriva opoziției sau în scopuri de a delapida averea statului. Referindu-se la înregistrările video în care Ilan Șor se adresează Maiei Sandu și lui Andrei Năstase, liderul PAS spune că acesta coboară la un nivel ne mai întâlnit discursul politic din Republica Moldova, care și așa nu era prea elevat.

Acțiunile de protest ale opoziției din raioane sunt organizate pentru a informa cetățenii despre ilegalitățile care se fac în țară și despre protestul care se planifică pentru 26 august.

„Noi trebuie să ajungem la oameni și să-i informăm, îi încurajăm inclusiv pe cei care se simt hărțuiți și informăm oamenii pentru a ne mobiliza într-un număr mai mare pentru protestul din 26 august”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, președinta PAS afirmă că în țară există foarte mare nemulțumire față de regimul de guvernământ. „Există și frică, oamenii se simt mult mai intimidați decât acum doi ani. Contăm și pe diasporă care promite că vine acasă în luna august. S-au mobilizat și cei care nu pot să vină și vor protesta în afara țării”, a menționat politiciana.

Referindu-se la afirmația autorităților despre faptul că partidele de opoziție ar fi influențat Uniunea Europeană să nu acorde asistența macrofinanciară promisă Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că această opinie este caracteristică regimului politic moldovenesc care prin aceasta dă dovadă de lipsă de respect față de parlamentarii europeni spunând că cineva le poate influența decizia. „Instituțiile lucrează și se informează nu dintr-o singură sursă. Foarte mulți oameni, inclusiv de la nivelul cel mai înalt, știu destul de multe despre Republica Moldova”, a declarat președinta PAS.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.