Minorii din custodia Penitenciarului nr. 10 Goian au beneficiat, la sfârșitul săptămânii precedente, de un master-class în modelarea aluatului și pregătirea unei game diversificate de dulciuri.

Master-class_Goian (1)

Foto: anp.gov.md

În cadrul acestui master-class au participat deținuții minori care, pe parcursul a trei luni, au frecventat cursurile profesionale la meseria de cofetar. Master-classul a fost susținut de reprezentatul Asociației Obștești „Insula Speranței”, Georgeta Modruci.

Timp de câteva ore, minorii au fost familiarizați cu cerinţele tehnologice faţă de pregătirea materiilor prime şi auxiliare pentru produsele de patiserie, metodele de preparare și modalitatea de îmbinare a dulciurilor din bucătăria tradiţională cu cele din alte părți ale lumii, precum și cu o mulţime de tehnici și mici secrete, utilizate în pregătirea patiseriilor, în special a celor mai delicioase copturi si torturi.

Master-class_Goian (2)

Foto: anp.gov.md

Activitatea a fost organizată cu sprijinul Fundației „Regina Pacis” în cadrul proiectului „De noi depinde viitorul nostru!”, implementat pe parcursul a 4 ani cu suportul financiar al Asociației Renovabis din fondurile Guvernului Germaniei.

Pe parcursul derulării proiectului, minorii au beneficiat de cursuri de bucătar, frizer, cizmar, cofetar, operator IT și altele. În total, 73 de minori au absolvit cu succes aceste cursuri și au primit certificate de calificare profesională.

Master-class_Goian (3)

Foto: anp.gov.md

Reclame