Domeniul securității aeronautice va fi armonizat la standardele europene

Domeniul securității aeronautice din Republica Moldova va fi armonizat la reglementările europene. Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a discutat, în ședința de miercuri, 25 iulie a.c., proiectul noii legi privind securitatea aeronautică și va propune plenului Parlamentului votarea acesteia.

Avion

Foto: mediafax.ro

Proiectul de lege impune terminologia europeană în domeniul securității aeronautice și conține reglementări ce prevăd implementarea prevederilor din convențiile internaționale la care Republica Moldova a aderat.

De asemenea, noile prevederi asigură integrarea în cadrul normativ național a standardelor de bază comune europene pentru protecția aviației civile împotriva actelor de intervenție ilicită. În noua lege nu va mai fi expusă exhaustiv și imperativ lista echipamentelor de securitate, ceea ce va permite utilizarea echipamentelor performante pe măsura modernizării acestora.

Noua lege mai conține un capitol complex, care stipulează în detaliu activitățile de evaluare a eficienței măsurilor de securitate aeronautică.

Proiectul de lege va intra în vigoare la șase luni de la publicarea acestuia în „Monitorul oficial”. Odată cu intrarea în vigoarea acestuia, urmează a fi abrogată Legea privind securitatea aeronautică din 5 aprilie 2007.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.