Ilan Șor se adresează ong-iștilor politizați: 90% dintre voi sunteți niște afaceriști și oportuniști

Marea majoritate a așa-zișilor lideri de organizații neguvernamentale din Republica Moldova sunt simpli afaceriști, majoritatea făcând și partizanat politic și tocând sume imense de bani care provin din străinătate, a declarat președintele Partidului ȘOR, primarul de Orhei Ilan Șor. Mai mult, acesta dezvăluie că mai mulți dintre acești așa-ziși lideri ai societății civile primeau soldă de la fostul premier condamnat pentru corupție, Vlad Filat.

Ilan Shor (1)

Majoritatea ong-iștilor sunt simpli afaceriști și fac partizanat politic, susține Ilan Șor într-o intervenție live pe contul său de Facebook. Ca argument al spuselor sale el menționează că societatea civilă a tăcut mâlc atunci când el, dar și alți lideri ai Partidului ȘOR, dar, cel mai grav, simpli cetățeni, erau atacați de unii politicieni.

„90% dintre voi sunteți doar niște afaceriști. De ce? – când unii așa-ziși politicieni moldoveni mă atacau dur pe mine, pe Reghina Apostolova, pe Marina Tauber, dar, la urma urmei, pe simplii cetățeni, beneficiari ai proiectelor sociale, nu doar că nu-i i-ați apărat, dar ați tăcut băgându-vă limba undeva. De ce? Pentru că nu primiți bani pentru asta, iar voi nu știți să lucrați gratuit”, a menționat Ilan Șor.

Mai mult, el arată că ONG-urile primesc bani de peste hotare, în special din SUA, dar nu plătesc impozite care ar trebui să fie folosite pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. „Primiți bani grei de la Uncle Sam (SUA), dar nu plătiți nici un ban ca impozite la bugetul de stat, care ar trebui să ajungă la cetățeni, la bătrâni”, a spus el.

Mai mult, președintele Partidului ȘOR dezvăluie că mulți ong-iști primeau ilegal sume imense de bani de la Filat, iar acest lucru poate fi demonstrat. „Mulți dintre voi sunteți beneficiari ai banilor de la Filat. Dacă Procuratura ar face percheziții la foști lideri ai PLDM, iar dacă va fi cazul eu chiar îi pot sugera la cine anume să meargă. Credeți-mă, vor fi găsite liste pe care se regăsesc și multe dintre numele voastre de familie, printre persoanele care primeau ilegal bani de la Filat”, potrivit lui Șor.

În continuare, Ilan Șor îi compară pe acești lideri de ONG-uri cu agenți străini infiltrați într-un stat și dă asigurări că nu va permite activitatea lor după ce va ajunge formațiunea sa la guvernare. „Când voi veni la guvernare voi adopta o lege, ca în multe state civilizate, inclusiv în SUA, despre agenții străini. Și această activitate ca a voastră va fi declarată ilegală. Și va trebui să mergeți să lucrați în câmp, în fabrici, măturători, adică să faceți muncă în folosul comunității. Vă voi asigura cu locuri de muncă pe fiecare dintre voi”.

La finalul adresării sale, Ilan Șor îndeamnă ONG-urile să dea dovadă de transparență și să-și publice rapoartele, ca oamenii să vadă pe ce toacă ele banii. „Dacă vă credeți atât de corecți, publicați-vă rapoartele de activitate – de la cine primiți bani și câți. Sunt sigur că cetățenii noștri vor rămâne uimiți la câți bani ilegali primiți voi”, s-a arătat convins Ilan Șor.

Adresarea lui Ilan Șor vine ca o reacție la atacurile din partea unor ONG-uri după ce primarul de Orhei, alături de zeci de mii de cetățeni, au organizat acțiuni de protest în apărarea magazinelor sociale, un proiect al liderului Partidului ȘOR care a adunat deja peste 200 de mii de beneficiari.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.