Doi bărbați au fost reținuți fiind suspectați de trafic de droguri

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, au reținut doi bărbați cu vârste cuprinse între 30 și respectiv 35 de ani, domiciliați în municipiului Chișinău.

Droguri

Foto: politia.md

În urma investigațiilor efectuate de către poliție, s-a stabilit că pastilele Subutex erau întroduse în țară prin cale de contrabandă din Franța, iar ulterior pe teritoriul țării prin antrenarea dilerilor erau comercializate consumatorilor la prețul de 700-900 lei per pastilă.

Totodată, au fost infiltrați agenți de investigații sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și procurate droguri de la suspecți. Astfel, au fost acumulate probe concludente în privința persoanelor.

Astfel, la 14 iulie a.c., cu ajutorul angajaților Inspectoratului Național de Patrularte la intrarea în orașul Durlești a fost stopat un automobil la volanul căruia se afla unul dintre suspecți cu vârsta de 35 de ani. În urma perchezițiilor efectuate de polițiști în automobil, au fost depistate și ridicate 28 de comprimate Subutex.

Al doilea suspect a fost reținut la Punctul de trecere a frontierii Leușeni, în timp ce încerca să părăsească teritoriul țării pentru a se eschiva de la organul de urmărire penală. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia au fost depistate 144 de pastil Subutex.

Valoarea totală a pastilelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit este de aproximativ 100.000 lei.

Suspecții au fost arestați pe un termen de 30 de zile. Poliția reiterează că distribuirea drogurilor prevede răspundere penală, iar persoanele riscă privațiune de liberate de la 7 la 15 ani.Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.