Președintele Igor Dodon și liderul PPDA, Andrei Năstase, consideră că majoritatea parlamentară a amânat intenționat data alegerilor parlamentare, pentru a se menține mai mult la putere.

Troica_Dodon_Nastase_Usatii

Igor Dodon, Andrei Năstase și Renato Usatîi. Foto: fb.com/dodon.igor

„Lovită de opoziția parlamentară și extraparlamentară, criticată dur de partenerii externi, fără susținere în societate, guvernarea și-a găsit ultimul refugiu în amânarea datei alegerilor parlamentare. Dar aceasta e doar o amânare a pierderii lor zdrobitoare, fiindcă, oricât prelungesc ei sfârșitul, le ajunge funia la par”, a scris Igor Dodon pe contul său de Facebook.

Și unul din liderii opoziției, Andrei Năstase, consideră că majoritatea parlamentară a amânat alegerile din frica de înfrângere, dar și pentru a-și rezolva anumite interese. „Era posibil să fie pe data de 2 decembrie, dar frica lor și necesitatea de a-și mai rezolva niște probleme cu legi strâmbe au dus la stabilirea acestei date”, susține Năstase.

arlamentul a stabilit vineri organizarea alegerilor parlamentare pentru data de 24 februarie 2019, la aproape trei luni după expirarea mandatului actualului Parlament.

Reclame