Pavel Filip: Cineva vede CFM drept o afacere personală și face ce vrea acolo

Prim-ministrul Pavel Filip a criticat astăzi conducerea Căii Ferate din Moldova (CFM) pentru managementul ineficient al întreprinderii, în cadrul unei ședințe convocate la Guvern cu responsabilii de sector.

tren_cale-ferata

Foto: argumentul.info

Premierul s-a arătat revoltat că angajații de la CFM nu și-au primit salariile de trei luni, datoriile ajungând până la 100 milioane de lei.

„Cu asemenea organizare, voi n-o să ajungeți nicăieri. Cum aveți de gând să ieșiți din criză când aveți 40 întreprinderi-căpușă care prestează servicii? Aveți mașini care stau în garaj fără roți, dar pentru care indicați consum de motorină”, le-a reproșat Pavel Filip celor prezenți.

Managementul întreprinderii este defectuos și ineficient, consideră premierul. „Văd că lucrurile stau pe loc. Lumea e interesată să stăm în haos. Trebuie să înțelegem ce se întâmplă la întreprindere și să nu ne batem joc de oameni. Cineva vede CFM drept o afacere personală și face ce vrea acolo”, a punctat șeful Guvernului.

Prim-ministrul a dat indicații ca întreprinderea să treacă din gestiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii în cea a Agenției Proprietății Publice. „Ministerul trebuie să se ocupe de politici, iar APP – de administrare. Nu mai vreau să pierdem timpul în discuții ineficiente și explicații care nu duc la rezultate”, a precizat Filip.

Premierul Pavel Filip a punctat trei priorități pentru perioada următoare: stingerea datoriilor la salarii; optimizarea cheltuielilor; reorganizarea strategică a întreprinderii.

Anul trecut Guvernul a aprobat Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a Î.S. „Calea Ferată din Moldova” pentru anii 2018-2021. Ulterior urma ca MEI și CFM să elaboreze un plan de acțiuni de implementare.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.