VIDEO. Contrabandă de milioane la Leușeni

Un agent economic din Chișinău este cercetat penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. Conform actelor prezentate, aceasta urma să introducă în țară 15,6 tone de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte de tip second-hand, provenite din Germania, însă, în cadrul verificărilor, vameșii au stabilit că doar 1,2 tone erau mărfuri uzate, iar restul 14,4 tone de bunuri erau toate noi.

Marfuri_contrabanda

Foto: customs.gov.md

Frauda a fost deconspirată de către vameșii de la Leușeni, care, acționând în baza analizei de risc au redirecționat autocamionul închiriat de suspect pentru verificări suplimentare. Iar în rezultatul controlului fizic, aceștia au depistat numeroși saci cu haine și pantofi, de diverse modele, cu etichete atașate.

Ulterior, în cadrul inventarierii, vameșii au numărat 12.858 de perechi de încălțăminte și 34.977 de articole vestimentare. Valoarea loturilor a fost estimată la 7,8 milioane lei.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, unde principalul bănuit este administratorul întreprinderii. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate. Conform legislației în vigoare, infracțiunea de contrabandă este pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.