Mărfuri deținute și transportate ilegal, reținute în zona de frontieră

Doi cetățeni moldoveni care transportau ilegal bunuri, în valoare de aproximativ 70 mii lei, au fost depistați în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni. În prezent, polițiștii de frontieră documentează cazurile sub toate aspectele legale, persoanele riscă sancționări contravenționale.

Marfuri_Politia de Frontiera

Foto: border.gov.md

În după amiaza zilei de 31 iulie a.c., acționând conform informațiilor operative, în apropierea punctului de trecere comun Briceni – Rossoșanî a fost oprit în trafic un Volkswagen Vento, înmatriculat în R. Moldova. Autoturismul era condus de un cetățean moldovean de 50 de ani, locuitor al orașului Drochia. Ca urmare a verificărilor mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au depistat un lot de marfă în asortiment (haine pentru bărbați și dame), pentru care conducătorul auto nu deținea acte de însoțire. În cadrul cercetărilor primare s-a stabilit că marfa era predestinată realizării pe piața din orașul Drochia. Astfel, în baza autorizației judecătorului de instrucție, a fost efectuată o percheziție în piață, la taraba ce-i aparține persoanei documentate, unde s-a depistat încă o cantitate de bunuri fără acte de proveniență și deținere.

La o diferență de câteva ore, în proximitatea punctului de trecere comun Briceni – Rossoșanî a fost observată o persoană, care înainta pe jos dinspre frontieră, având asupra sa două colete voluminoase. La fața locului, polițiștii de frontieră au identificat un cetățean moldovean de 47 de ani, domiciliat în satul Grimăncăuți, raionul Briceni. În urma examinării coletelor s-a stabilit prezența a mărfurilor de larg consum, pentru care bărbatul nu a putut justifica proveniența acestora.

În ambele cazuri bunurile au fost ridicate și plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte din cadrul SPF Briceni, până la elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor ce se impun. Dacă persoanele vor fi găsite vinovate, riscă amenzi de la 60 la 90 de u.c.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.