Modificări la cadrul normativ în domeniul militar, aprobate de Guvern

Cabinetul de Miniştri a aprobat proiectul hotărârii de Guvern „Cu privire la aprobarea modificărilor şi completărilor ce se operează în unele hotărâri ale Guvernului”, elaborat de Ministerul Apărării.

Militari_Armata Nationala

Foto: army.md

Proiectul respectiv presupune modificarea cadrului normativ în domeniul militar, şi anume: Regulamentul cu privire la modul de îndeplinire a serviciului militar în Forţele Armate, Regulamentul cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a învăţământului în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, Regulamentul privind activitatea administrativ-militară şi efectivul-limită al organelor administrativ-militare, Regulamentului cu privire la activitatea catedrelor militare din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat, precum şi Regulamentul cu privire la evidenţa militară.

Potrivit Secretarului general de stat, Radu Burduja, necesitatea aprobării acestui document este cauzată de intrarea în vigoare în acest an a mai multor amendamente la legislaţia ce reglementează statutul militarilor şi modul de îndeplinire a serviciului militar, cum ar fi: Legea cu privire la rezerva Forţelor Armate, Legea cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei, Legea cu privire la statutul militarilor

Radu Burduja a specificat că prin acest proiect de hotărâre de Guvern se urmăreşte, în special, asigurarea unui management eficient al cadrelor militare (de la recrutare până la eliberarea din serviciul militar), prin instituirea unor mecanisme administrative viabile de gestionare a resurselor umane, precum şi asigurarea desfăşurării calitative a procesului de instruire în cadrul instituţiilor de învăţământ în domeniul milităriei.

Secretarul general de stat a adăugat că aceste acţiuni se încadrează perfect în ansamblul de măsuri pentru realizarea obiectivelor incluse în Planul de acţiuni al Guvernului pentru anii 2016-2018 şi în Planul individual de acţiuni al parteneriatului Republica Moldova — NATO pentru anii 2017-2019.

De menţionat că documentul a fost elaborat şi promovat în calitate de suport pentru Programul „Armata Profesionistă 2018-2021”, cu accent pe îmbunătăţirea protecţiei sociale a militarilor.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Chiar ar fi bine sa se duca sa faca armata cine vrea si nu sa ia baietii cu sila la armata, ca mai apoi ei sa fuga de acolo.

    Apreciază

  2. Chiar mă bucur să văd că această reformă nu a ămas doar pe hârtie și a fost aprobată totuși cu succes.

    Apreciază

  3. In orce caz Republica Moldova are nevoie de soldati puternici si bine antrenata ca sa tina piept oricui.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.