Un tânăr chișinăuian a fost documentat pentru tentativa trecerii frontierei de stat fără acte de călătorie. Acesta s-a apropiat în punctul de trecere Tudora și a încercat să intimideze angajatul Poliției de Frontieră că, în caz de nu-i permite ieșirea din țară, va apela la trecerea clandestină a hotarului, prin ocolire.

Politia de Frontiera

Foto: border.gov.md

Cercetările adiționale au scos la iveală că persoana în cauză nu este la prima sa abatere de la lege, fiind anterior cercetat pentru aceeași ilegalitate. Mai mult, chișinăuianul este luat la evidență ca un consumator de alcool și droguri.

În dimineața zilei de astăzi, 2 august a.c., pe direcția ieșire din Republica Moldova, ca pasager al unui autocar de rută s-a prezentat cetățeanul moldovean de 26 de ani. În cadrul controlului de rigoare nu a putut prezenta un document care i-ar fi autorizat trecerea frontierei de stat. La audieri, tânărul a precizat că intenționa să ajungă în Ucraina, cu scop de a-și găsi un loc de muncă, deși cunoștea că trebuie pașaport și-a încercat norocul să treacă neobservat controlul. Pentru a fi siguri că persoana nu-și va pune planul în acțiune, traversând în mod fraudulos granița, polițiștii de frontieră i-au asigurat transportul acestuia în mun. Chișinău.

Atenție, Poliția de Frontieră recomandă tuturor celor care au planificate călătorii peste hotare să verifice din timp prezența documentelor de călătorie, statutul și valabilitatea acestora. La fel, solicităm disciplină și conformare la regulile de aflare sau traversare a frontierei de stat.

Reclame