Deţinuţii minori din penitenciarului nr. 11 din Bălți au participat la o oră informativă cu genericul „Impactul și consecințele negative ale fumatului asupra personalității în dezvoltare”.

Antifumat_tigari

Foto: anp.gov.md

Activitatea a fost desfășurată de către angajații Serviciului reintegrare socială din cadrul instituţiei de detenţie şi a avut drept scop de a atrage atenţia asupra efectului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor fumători şi a celor din jurul lor.

Participanţii au fost informați despre cauzele, efectele și daunele consumului de tutun și dependența de aceste substanțe nocive. Aceștia au avut posibilitatea să vizioneze imagini video cu referire la riscurile asociate consumului de țigări asupra stării fizice și psihice a organismului.

De asemenea, minorilor le-au fost aduse la cunoștință metodele de renunțare la viciul fumatului.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, astfel de ore informative sunt desfăşurate frecvent în instituţiile penitenciare din ţară şi urmăresc informarea şi sensibilizarea persoanelor deţinute cu privire la pericolul care rezultă din consumul de tutun.

Inchisoare_Balti_antifumat

Foto: anp.gov.md

Reclame