Primul raion în care a fost finalizată reparația traseelor incluse în programul „Drumuri bune pentru Moldova”

Dubăsari este primul raion în care au fost finalizate toate lucrările de reparație a drumurilor în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. În total, în acest raion au fost reparați circa 11 km de drum, costul lucrărilor fiind de aproape 27 de milioane de lei.

Drumuri_drumari

Foto: moldpres.md

Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a mers în localitatea Coșnița, unde astăzi a fost așternut ultimul strat de asfalt pe un tronson de drum cu lungimea de 1 km.

„Deși la început nimeni nu credea în acest proiect, pentru că în țara noastră n-au mai fost reparați atâția kilometri de drum simultan, iată că „Drumuri bune pentru Moldova” este implementat. Calitatea este cea mai importantă. Nu facem drumurile pentru azi, dar pentru câțiva ani”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Chiril Gaburici a reiterat că toate tronsoanele de drum vor fi date în exploatare după ce vor fi verificate de un laborator special. Ministrul a mai menționat că, odată cu modernizarea infrastructurii rutiere, Moldova va deveni mai atractivă pentru investitorii străini.

Totodată, Chiril Gaburici a îndemnat primarii să înceapă discuțiile privind selectarea altor porțiuni de drum, care vor fi reperate în anii viitori.

Tot astăzi, ministrul a verificat cum au fost finalizate lucrările de reparație a drumului, cu lungimea de 1,1 km, din localitatea Pârâta, raionul Dubăsari, a specificat Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Programul „Drumuri bune pentru Moldova” a fost lansat la începutul acestui an și prevede reabilitarea a circa 1200 km de drumuri din 1200 de localități. Suma investițiilor va fi de circa 1,6 miliarde de lei, care vor fi alocați din Fondul rutier și din bugetul de stat.

MoldpresCategorii:Economie

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Drumuri bune pentru oameni buni))) Indiferent cat de bune ar fi drumurile, se va gasi cineva ca sa critice orice actiune si asta e trist.

    Apreciază

  2. Pentru toți populiștii aceasta este o dovadă concretă că inițiatorii proiectului se atârnă serios de muncă și el va finalizat cu succes până la capăt.

    Apreciază

  3. De la independența si pină in prezent asemenea proiecte naționala nu am vazut, au fost asa de sa gen pe anumite portiuni dar pe toata țara nu am vazut, ma bucur ca ceea ce spne guvernul Filip se realizeaza nu se rezuma doarla vorbe, #MoldovaReușește!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.