Ilan Șor sare în apărarea Marinei Tauber și îi îndeamnă pe jurnaliști să nu se comporte ca reprezentanți ai „a doua celei mai vechi profesii”

Președintele Partidului ȘOR, primarul de Orhei Ilan Șor își exprimă sprijinul față de poziția civică a colegei sale Marina Tauber și, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, îi îndeamnă pe jurnaliștii care fac partizanat politic să se gândească la reputația lor profesională și să nu se gândească doar la bani.

Jora de Mijloc_Tauber (7)

Marina Tauber. Foto: partidulsor.md

Ilan Șor își exprimă sprijinul pentru Marina Tauber, care în ultimele zile a fost atacată de unele instituții mass-media, după ce și-a exprimat opinia față de un post local de radio, considerat că ar face partizanat politic și propagandă. În acest context, Ilan Șor menționează că organizațiile de media reacționează selectiv atunci când este vorba de încălcarea drepturilor jurnaliștilor. „Din partea Partidului ȘOR și a mea personal, vreau să-mi exprim susținerea față de poziția vicepreședintelui Partidului, primarului comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber. În opinia mea, organizațiile neguvernamentale trebuie să reacționeze la toate încălcările drepturilor jurnaliștilor, dar nu selectiv ca astăzi Așteptăm comentarii furioase și la adresa liderilor și adepților PAS și Platformei DA, care în mod regulat, la acțiunile lor, îi insultă și îi umilesc pe jurnaliștii incomozi”, a scris liderul Partidului ȘOR.

În același timp, el se adresează și către jurnaliștii care fac presă la comanda politică și îi îndeamnă să nu uite de reputația profesională, care este mai importantă ca orice. „Mă adresez și către jurnaliști: prieteni, nu vă lăsați manipulați și folosiți în calitate de carne de tun. Reputația profesională e mai presus decât toți banii. Țineți mintă că jurnalismul nu este a doua cea mai veche profesie, dar una stimată. Dar din cauza unora ca voi, chiar și jurnaliștii corecți și cumsecade sunt considerați vânduți”.

Jurnaliștii nu trebuie să se comporte ca o turmă și să facă aport la fiecare comandă a patronilor politici, mai consideră Ilan Șor. „Se spune că o oaie râioasă strică toată turma. Dar și o oiță nevinovată nu poate să trăiască într-o turmă de berbeci proști și răutăcioși. Nu fiți turma care este gata să calce în picioare pe orice îi va cere ciobanul. Credeți-mă, ciobanii nu merită, chiar dacă în loc de iarbă și fân vă hrănesc cu „verzișori””, a concluzionat Ilan Șor.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.