Gestionarii blocurilor locative, îndemnați să combată ambrozia

Direcția generală locativ-comunală și amenajare face apel către gestionarii blocurilor locative municipale să curețe ambrozia de pe teritoriile pe care le au în gestiune.

Ambrozia

Foto: ipn.md

Șeful Secției amenajare și salubrizare, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că planta este frecvent întâlnită pe marginea drumului, dar și în curțile de bloc.

„Facem apel către gestionarii blocurilor locative să întreprindă măsuri de combatere a ambroziei”, a menționat Vasile Efros.

Responsabilul spune că în alte state, bunăoară în România, cei care nu curăță ambrozia de pe proprietăți sau de pe terenurile din gestiune riscă amenzi.

Ambrozia este deosebit de periculoasă mai ales după polenizare. În ultimii ani pe teritoriul Republicii Moldova planta, căreia în popor i se mai spune și iarbă de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustiei, capătă o răspândire extinsă. Crește pe marginea drumului sau pe terenurile lăsate pârloagă, în grădini, printre culturile de cereale și de floarea-soarelui. Este periculoasă întrucât provoacă alergii, iar la sfârșitul verii și începutul toamnei este unul dintre factorii agravanți ai astmului bronșic.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.