Prima bancă privată din Moldova a prezentat noul concept de creditare a persoanelor fizice

Prima bancă privată din Moldova – Victoriabank – a prezentat miercuri un nou concept de creditare a persoanelor fizice.

Victoriabank

Foto: bankingnews.ro

Potrivit Infotag, la etapa iniţială, noul concept se referă la trei tipuri de credite – creditul ipotecar, creditul nenominalizat cu garanţia ipotecară şi creditul pentru nevoi personale fără garanţie.

Preşedintele Victoriabank, Bogdan Pleşuvescu, a menţionat că, datorită noului concept, banca va încuraja creditarea responsabilă şi transparentă.

„Dorim să lansăm un nou concept pe piaţa din Republica Moldova, care, pentru început, se adresează creditării persoanelor fizice. Noul concept pe care îl promovăm presupune un parteneriat transparent cu clienţii Victoriabank. Deci, începând cu luna august, în contractele de credit, Victoriabank nu va mai percepe comisionul iniţial de acordare. Un al doilea avantaj ţine de faptul că banca nu va percepe comisionul lunar de administrare a creditului”, a spus bancherul.

Potrivit lui, un alt avantaj ţine de extinderea termenului maxim de creditare, în special, pentru achiziţionarea unui imobil, de la 20 la 25 de ani, iar pentru creditele cu nevoi nenominalizate garantate cu ipotecă – până la 10 ani.

„Termenul extins de acordare a creditului înseamnă o rată lunară mult mai mică. Un alt avantaj ţine de recunoaşterea veniturilor, altele decât cele salariale. Înţelegem că piaţa din Republica Moldova este una cu particularităţi, în special ne referim la remitenţe. Respectiv, Victoriabank va include în veniturile pe care le recunoaşte în momentul în care analizează dosarul clientul şi alte tipuri de venituri, fie din remitenţe sau veniturile pe care le realizează clientul din gospodării personale”, a spus Pleşuvescu.

Potrivit lui, de asemenea, Victoriabank nu va percepe comision pentru examinarea dosarului pe care clientul îl depune la solicitarea unui credit.

„Clienţii care au depus dosarul pentru examinare la Victoriabank, dar s-au răzgândit din anumite motive să contracteze creditul, nu vor mai achita comisionul perceput anterior. Comisionul se va percepe doar în cazul în care clientul semnează un credit de acordare a creditului cu Victoriabank”, a explicat bancherul.

Datorită noului concept, creditarea devine mai accesibilă şi transparentă nu doar pentru cetăţenii din Republica Moldova, dar şi pentru persoanele fizice care sunt cetăţeni străini sau apatrizi, dar care îşi obţin veniturile pe teritoriul republicii.

Vicepreşedintele Victoriabank, Vasile Donica, a menţionat că banca îşi doreşte stabilirea unor parteneriate de lungă durată cu clienţii săi.

„Ulterior, după acest concept, intenţionăm să dezvoltăm şi alte produse bancare. Costul produselor este volatil, adică, în funcţie de situaţia de pe piaţă, banca va schimba şi costul creditului. Potrivit prognozelor noastre, considerăm că ratele dobânzilor la depozitele atrase în sistemul autohton vor scade, astfel că clienţii noştri vor beneficia de rate mai mici. Pentru noi contează atitudinea clienţilor faţă de bancă şi atitudinea băncii faţă de client. Principiile de transparenţă şi onestitate stau la baza dezvoltării Victoriabank. Sperăm că, prin lansarea noului concept, să demonstrăm acest lucru”, a spus Donica.

Potivit lui, până la finele lunii august, Victoriabank va lansa un produs destinat şi întreprinderilor mici şi mijlocii.

Potrivit datelor din luna iunie, Victoriabank a obţinut un profit de circa 115,1 mil. lei. Activele băncii au constituit 15,3 mlrd. lei, iar capitalul – 2,62 mlrd. lei.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.