O tabără de pictură va fi inaugurată în raionul Edineț

Vineri va avea loc deschiderea celei de-a XVI-a ediție a Taberei de pictură din Parcova, Edineț, la care vor participa șase artiști plastici din Moldova și România.

Pictura_pictori

Foto: gazetabt.ro

Organizatorii au comunicat pentru Infotag că scopul evenimentului este de a renaşte viaţa culturală în Moldova prin înfiinţarea unei colecţii de artă contemporană, precum şi de a valorifica şi promova creaţiile de adevărată valoare artistică. În cadrul taberei vor fi organizate workshop-uri ale artiştilor invitaţi cu participarea tinerilor cu potenţial artistic din zonă şi un Centru de documentare artistică.

Evenimentul se va încheia cu o expoziție a lucrărilor realizate în decursul celor nouă zile de tabără, care va fi vernisată în orașul Cupcini.

Pe parcursul desfăşurării taberei de creaţie, în patrimoniul ei au fost incluse peste 200 de lucrări semnate de artişti consacraţi din Belarus, Franța, Olanda, Polonia, Moldova, România, Rusia, Ucraina.

Tabăra de pictură este organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, în colaborare cu Consiliul Raional Edineţ, autorităţile locale şi asociaţia culturală „Parcova-Nova”.

Reclame


Categorii:Cultură

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.