Câți cetățeni străini au intrat în Moldova în prima jumătate a anului 2018

Aproximativ două milioane de cetățeni străini au intrat în Republica Moldova în prima jumătate a acestui an. Totodată, peste două milioane și jumătate de cetățeni moldoveni au ieșit în această perioadă din țară, notează Radio Chișinău.

Republica Moldova_Sculeni_vama

Foto: radiochisinau.md

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-iunie 2018 numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii străini, la intrarea în Republica Moldova a totalizat 1,9 milioane de persoane, în creștere cu 12,3% fată de perioada corespunzătoare din anul 2017.

Cei mai mulți cetățeni străini, care au traversat frontiera de stat, au fost din România (59,2%), Ucraina (24,6%), Federația Rusă (7,4%).

Republica Moldova a fost vizitată în acest an și de către cetățeni din Bulgaria, Italia, Israel, Germania, Turcia și Statele Unite ale Americii, Belarus, Polonia și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Portugalia și Franța, Canada și Grecia.

În ianuarie-iunie 2018 numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii Republicii Moldova, la ieșirea din țară a constituit 2,6 milioane persoane, cu 4,4% mai mult decât în perioada similară din anul 2017.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.