Protestul mamelor: „Stop diagnozelor false și administrării abuzive a antibioticelor!”

Mai multe mame, împreună cu copiii, au protestat în fața Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale împotriva stabilirii de către medici a diagnozelor false și a administrării abuzive a antibioticelor. Protestatarele au depus la minister și o petiție, cu peste patru mii de semnături, transmite IPN.

Mame_Protest

Potrivit Aliciei Valcov, una dintre fondatoarele comunității „Ask a Mom”, în spitalele din Moldova copiilor li se administrează abuziv antibiotice și le sunt puse diagnoze fără să le fie făcute analize.

Mamele spun că nu sunt mulțumite de investigația inițiată de către Ministerul Sănătății la două spitale din țară, în privința cărora medicul pediatru Mihai Stratulat a semnalat problema diagnozelor false. Ele cer ca rezultatele verificărilor să fie făcute publice.

Mamele se plâng că nu sunt informate atunci când merg la medic și copilul este internat, nu le este explicată diagnoza și nici tratamentul administrat. „Părinții sunt abuzați emoțional, hărțuiți, deseori se strigă la ei, iar atunci când au îndrăzneala să întrebe: „Ce le administrați?”, li se spune: „Nu este treaba voatră, noi suntem medici, noi hotărâm””, spune fondatoarea „Ask a Mom”.

Una dintre mamele venite la protest, Diana Sopivnic, susține că a trecut prin experiența diagnozelor false. Copilul său, a doua zi după naștere, a fost diagnosticat cu pneumonie bilaterală și i s-a dat antibiotic, iar după consultarea unui alt medic nu s-a confirmat diagnoza.

Mamele spun că își doresc ca autoritățile să ia atitudine, să încurajeze schimbarea atitudinii medicilor față de părinți ți copii.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.