Premieră pentru Chișinău: sistem back-to-back pentru livrarea energiei termice în sectorul Buiucani

Locuitorii capitalei, conectați la sistemul centralizat de termoficare, nu vor mai fi deconectați de la serviciile de termoficare în perioada de reparare și renovare a rețelelor termice. Acest lucru este posibil datorită implementării de către Termoelectrica S.A. a unor proiecte „revers”, de tip back-to-back, care să permită livrarea energiei termice cu ajutorul unor scheme hidraulice, de principiu, inadmisibile până la momentul actual.

Termoelectrica

Așadar, în caz de avarii sau lucrări la rețele termice, datorită soluțiilor tehnice identificate de Termoelectrica S.A. de tip back-toback, consumatorii pot fi asigurați cu servicii de termoficare prin intermediul unor scheme “inelare” alternative.

Este și cazul sectorului Buiucani, care pe parcursul a ultimilor 15 ani, a fost alimentat cu energie termică de la sursele de producere doar prin intermediul unui singur tronson de rețea termică din str. Albișoara și str. Mihai Viteazu.

Anterior, în cazuri de situații excepționale, dar și de reparații capitale majore, sectorul Buiucani era deconectat în totalitate de la serviciul de alimentare cu apă caldă. Din același motiv, tronsonul termic prin intermediul căruia era alimentat acest sector nu a fost niciodată modernizat, sau reparat fără deconectarea consumatorilor.

Pentru a asigura livrarea non stop de energie termică pentru sectorul Buiucani, echipa Termoelectrica S.A. a reușit:

  • Restabilirea a 300 de metri de rețea termică cu diametrul nominal 300 mm din Parcul Catedralei;
  • Majorarea diametrului rețelelor termice primare din str. Eugen Doga, de la 150 de mm până la 200 de mm pe o lungime 22 de metri;
  • Implementarea sistemului back-to-back pe rețeaua termică magistrală cu diametrul nominal de 400 mm din str. Mihai Viteazu – Alexei Șciusev – 31 august.

În legătură cu cele menționate, Termoelectrica S.A. anunță reparația capitală a tronsonului de rețea termică din str. Mihai Viteazu, cuprins în perimetrul str. Mitropolit Dosoftei și stradela Sf. Andrei, cu diametrul nominal 700 mm, fără deconectarea consumatorilor de la serviciul de apă caldă. Lucrarea presupune înlocuirea a cca 800 de metri de conducte moderne preizolate, eficiente energetice și va dura cca trei săptămâni.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.