1,8 milioane de carduri bancare erau în circulație în trimestrul doi al anului curent

Numărul cardurilor bancare aflate în circulație în Republica Moldova la finele celui de-al doilea trimestru al anului curent a depășit un milion, opt sute de mii. În aceeași perioadă, au fost eliberate mai bine de 141 de mii de carduri, iar altele peste 88 de mii au fost retrase din circulație, transmite IPN cu referire la datele Băncii Naționale a Moldovei.

Carduri bancare

Foto: ziare.com

În această perioadă, numărul de operațiuni efectuate în țară cu carduri emise în Republica Moldova a depășit 12,5 milioane, dintre care 6,9 milioane au fost retrageri de numerar. Valoarea operațiunilor, pe parcursul perioadei analizate, a constituit – 12,8 miliarde de lei, dintre care retrageri de numerar – 11,1 miliarde.

Peste două milioane de operațiuni cu carduri bancare emise în Republica Moldova au fost efectuate în străinătate. În mare parte au fost plăți fără numerar. Valoarea operațiunilor a constituit – 1,4 miliarde de lei, dintre care retrageri de numerar – 170,7 milioane și plăți fără numerar – 1,2 miliarde de lei.

Numărul de operațiuni cu carduri emise în străinătate și efectuate pe teritoriul Moldovei a constituit 1,7 milioane. 1,3 milioane reprezintă plăți fără numerar. Valoarea operațiunilor a constituit – total mii lei 1,9 miliarde de lei, dintre care retrageri de numerar – 941,6 milioane și plăți fără numerar 919,2 milioane.Categorii:Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.