Moldova și Slovacia își intensifică cooperarea economică bilaterală

Dinamizarea relațiilor economice și intensificarea schimburilor comerciale bilaterale au fost subiectele discuției de ieri dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și ambasadorul Republicii Slovace la Chişinău, Dusan Dacho.

Moldova_Slovacia

Foto: crossed-flag-pins.com

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Gaburici a apreciat pozitiv cooperarea dintre cele două ţări pe diverse domenii și a mulțumit părții slovace pentru interesul privind extinderea cooperării bilaterale și asistența financiară și tehnică oferită Moldovei.

De asemenea, Chiril Gaburici a prezentat prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii, referindu-se în mod special la sectorul IT, securitatea energetică, dezvoltarea mediului de afaceri și susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, precum și atragerea investițiilor și infrastructura drumurilor.

„Suntem interesați în extinderea cooperării dintre Republica Moldova și Republica Slovacia, și preluarea experienței slovace în domeniul eficienței energetice. Totodată, suntem interesați de efectuarea unui schimb de experiență privind tehnologia informației și comunicațiilor. Mizăm în continuare pe sprijinul partenerilor slovaci în implementarea reformelor economice și armonizarea legislației naționale cu legislația Uniunii Europene”, a menționat Chiril Gaburici.

Diplomatul slovac a reiterat interesul pentru cooperarea bilaterală, reciproc avantajoasă, și disponibilitatea părții slovace pentru oferirea suportului privind implementarea reformelor structurale conform Acordului de Asociere RM-UE.

Conform datelor oficiale, în prezent, în Republica Moldova activează 20 de întreprinderi cu capital slovac în valoare de circa 6,37 mil. lei. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Slovacia, în perioada ianuarie-iunie 2018 a înregistrat 25,94 mil. dolari, cu 79% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2017.Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.