Anunț îngrijorător al Iranului: „Prioritatea noastră este capacitatea balistică”

Iranul va dezvălui în zilele următoare un nou avion de luptă şi îşi va îmbunătăţi capacităţile balistice pentru a răspunde ”ameninţărilor” Israelului şi Statelor Unite, duşmanii săi declaraţi, a anunţat ministrul apărării Amir Hatami, citat duminică de agenţia Tasnim, relatează France Presse.

Iran

„Prioritatea noastră este capacitatea noastră balistică şi trebuie să o consolidăm (…), având în vedere eforturile depuse de duşmanii noştri în domeniul apărării antirachetă”, a declarat Hatami într-un interviu televizat sâmbătă seara, conform agenţiei iraniene de ştiri Tasnim.

Programul balistic al Iranului este o problemă spinoasă cu marile puteri, în special cu Statele Unite, dar Teheranul consideră că este crucial pentru capacităţile sale defensive într-o regiune instabilă.

Potrivit lui Hatami, o demonstraţie de zbor a noului avion de luptă va avea loc „de Ziua naţională a Industriei de Apărare” în Iran, care va fi miercuri.

El a spus că programul de apărare al Iranului a fost motivat de amintirea atacurilor cu rachete a căror ţintă a fost ţara sa în timpul războiului împotriva Irakului (1980-1988), precum şi de ameninţările repetate ale Israelului şi Statelor Unite, care reafirmă că „toate opţiunile se află pe masă” atunci când este vorba de a trata cu Iranul.

„Am învăţat în timpul războiului (Iran-Irak) că nu ne putem baza decât pe noi înşine (…) şi că nimeni nu va arăta milă pentru noi”, a spus Hatami.

„Resursele noastre sunt limitate”, dar ne perfecţionăm rachetele în funcţie de ameninţările şi acţiunile duşmanilor noştri, ca mijloc de descurajare sau ca ripostă devastatoare”, a adăugat el.

Agerpres

Reclame


Categorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.