Polițiștii Inspectoratului Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, în cadrul unor acţiuni speciale de investigaţii au documentat activitatea ilicită a unui bărbat în vârstă de 47 de ani, locuitor al raionului Criuleni, specializat în plantarea, cultivarea și păstrarea cânepei.

Canepa

Foto: politiacapitalei.md

Astfel, polițiștii au efectuat percheziții autorizate la domiciliul bărbatului, în urma cărora au depistat, 1.123 de plante verzi asemănătoare cu cânepa, cultivate deghizat printre diferite culturi din grădină.

Plantele au fost ridicate, sigilate conform procedurii și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. Actualmente bărbatul este cercetat penal în stare de libertate, conform legislaţiei penale în vigoare acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 6 ani.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale „MAC 2018” care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să infomeze la serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.

Reclame