Nereguli depistate la mai multe grădinițe din capitală

O serie de nereguli au fost depistate în 28 de grădiniţe din municipiul Chişinău, în urma monitorizării acestora de către responsabilii din cadrul Primăriei capitalei. Unele terenuri de joacă pun în pericol sănătatea copiilor, iar procedura de desfăşurare a achiziţiilor publice la Direcţia generală educaţie este defectuoasă. Despre acest lucru a anunţat primarul interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu.

copii_gradinita_alimente

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

„Există o planificare defectuoasă la nivel de achiziții publice la Direcția generală educație. Deși bugetul a fost aprobat în decembrie 2017, 25 de milioane de lei alocați la sfârșitul lui mai, la unele grădinițe o să se prelungească perioada de vacanță pentru că nu s-a reușit cu unele lucrări. Solicit să fie convocată comisia de disciplină”, a declarat Ruslan Codreanu, citat de Radio Moldova.

Grupul de lucru care a efectuat vizite în peste 20 de instituții preșcolare a constat că hotele achiziționate nu funcționează, iar utilajele pentru bucătărie nu corespund necesităților.

„90% dintre instituțiile vizitate, hotele nu lucrează. Trag aburii foarte slab sau deloc și bucătăresele lucrează în condiții de saună. O evaluare generală a constat că se schimbă doar carcasele fără a schimba motoarele și sistemul de ventilare, ele stau doar de frumusețe. Anul trecut cât și în acest an au fost procurate tigăi care intră în aragaz, ceaune și alte ustensile, care nu corespund normativelor sanitare, și acest lucru se datorează elaborării caietului de sarcini defectuoase”, a precizat primarul interimar.

Actuala șefă a Direcției Educație, Tineret și Sport, Rodica Guțu, a subliniat că nu poartă responsabilitatea pentru procedurile organizate de către predecesorii săi. Totodată, Guțu a anunțat că va fi creată o comisie care va analiza neregulile menționate de către responsabilii de la primărie.

„În regim de urgență vom constitui comisia de disciplină, vom analiza faptele expuse și vom lua o atitudine destul de serioasă referitor la încălcările care au fost depistate”, a menționat șefa Direcției Educație, Tineret și Sport, Rodica Guțu.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.