Polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Leușeni” au înregistrat alte două cazuri de uz de fals în acte, pe lângă cele trei de la începutul săptămânii curente. Doi tineri moldoveni au apelat la ajutorul unui conațional, care contra sumei de 200 de euro le-au perfectat cărți de identitate românești, ambele contrafăcute.

Carte de identitate_acte false

Foto: border.gov.md

Ieri, 22 august a.c., pe sensul de ieșire din țară s-au prezentat doi cetățeni moldoveni de 22 și respectiv 26 de ani, ca pasageri ai unei rute de ocazie. Tinerii, originari din raionul Soroca și Ungheni, au prezentat la controlul de frontieră pașapoartele, emise de autoritățile R. Moldova, însă inspectorii de frontieră au observat că, în baza ștampilelor din acte, este depășit termenul de ședere pe teritoriul unui stat UE.

La întrebările polițiștilor de frontieră despre existența altor documente cu drept de ședere în țara de destinație, tinerii au negat posesia acestora. S-a luat decizia efectuării unei verificări minuțioase asupra persoanelor și bagajelor acestora. În rezultat, s-au depistat două buletine de identitate, care ar fi emise de autoritățile române, cu semne vădite de falsificare. La audiere, s-a aflat că verișorii au perfectat documentele contra sumei de 200 de euro pentru fiecare, prin intermediul unei persoane străine care le-a propus o ofertă de muncă în Germania.

Actele au fost ridicate și transmise spre expertiză. În prezent, cazul se cercetează în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor pentru atragerea la răspundere a persoanelor implicate în contrafacerea actelor oficiale. Verișorii moldoveni au refuzat să-și continue călătoria, revenind în țară.

Reclame